Σεπτέμβριος 23, 2016
Λαχταριστή σπιτική Πάστα Φλώρα!

Υλικά:

250γρ βούτυρο

125γρ ζάχαρη καστανή

 2 κρόκοι αυγών

 375γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. κονιάκ

1/4 κ.γ. βανιλίνη ή δύο στικς βανίλιας

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

500γρ μαρμελάδα δαμάσκηνο ή όποια άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας. 

 

Εκτέλεση:

  • Ρίχνουμε στον κάδο του  μίξερ και χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα τους.
  • Σιγά σιγά ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους των αυγών.
  • Εν συνεχεία ρίχνουμε την βανιλίνη και το κονιάκ.
  • Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι χωρίς να δουλεύει το μίξερ.
  • Δουλέουμε την ζύμη με τα δάκτυλα μέχρι να μαλακώσει.
  • Σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. βάζουμε την μισή ζύμη που φτιάξαμε και την απλώνουμε επάνω την μερμελάδα. 
  • Την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε σε φύλλο και την κόβουμε σε λωρίδες και τα τοποθετούμε επάνω στην μαρμελάδα.
  • Ψήνουμε την πάστα φλώρα στον φούρνο  για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!