5% Έκπτωση σε καλάθια αξίας άνω των 40 ευρώ, 8% άνω των 60 ευρώ. Δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των 29 ευρώ. Free shipping on orders over 29 euros, enjoy 5% discount on orders over 40 euros. Get an additional 3% off on orders over 60 euros
περι μεταφορικώνΣεπτέμβριος 23, 2016
Λαχταριστή σπιτική Πάστα Φλώρα!
Υλικά:
250γρ βούτυρο
125γρ ζάχαρη καστανή
2 κρόκοι αυγών
375γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. κονιάκ
1/4 κ.γ. βανιλίνη ή δύο στικς βανίλιας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
500γρ μαρμελάδα δαμάσκηνο ή όποια άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα τους.
- Σιγά σιγά ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους των αυγών.
- Εν συνεχεία ρίχνουμε την βανιλίνη και το κονιάκ.
- Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι χωρίς να δουλεύει το μίξερ.
- Δουλέουμε την ζύμη με τα δάκτυλα μέχρι να μαλακώσει.
- Σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. βάζουμε την μισή ζύμη που φτιάξαμε και την απλώνουμε επάνω την μερμελάδα.
- Την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε σε φύλλο και την κόβουμε σε λωρίδες και τα τοποθετούμε επάνω στην μαρμελάδα.
- Ψήνουμε την πάστα φλώρα στον φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!