Απρίλιος 08, 2019
Μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη!

Υλικά:

2 βασιλικούς χουρμάδες κομμένοι σε μικρά κομματάκια

1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο (το καθαρίζουμε θέλουμε την ψύχα του)

1 κ.σ. κακάο σε σκόνη

1 πρέζα σκόνη κανέλας

1 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου

1  μπαστουνάκι βανίλιας (με ένα μαχαίρι το σχίζουμε στην μέση και με ένα κουτάλι παίρνουμε τα σποράκια του)

1 πρέζα αλάτι

60ml νερό

Προαιρετικά για πασπάλισμα: Φρέσκα φρούτα  (φράουλες ή μπανάνες κομμένες σε μικρά κομματάκια) ή τριμμένους ξηρούς καρπούς  ή τρίμμα καρύδας

Eάν θέλουμε το μους λιγότερο γλυκό, χρησιμοποιούμε έναν χουρμά και λιγότερο σφένδαμο. 

Εκτέλεση: 

Στο μούλτι ρίχνουμε όλα τα υλικά, τα χτυπάμε καλά μέχρι  να ενωθούν και να ανακατευτούν και να γίνουν μία παχύρευστη μαλακή κρέμα. Σερβίρουμε σε μπωλ παγωτού,  πασπαλίζουμε με φρούτα και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας και απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία!