Νοέμβριος 30, 2018
Σπιτικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Υλικά: 

350γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250γρ βούτυρο

250γρ ζάχαρη

1/4 κ.γ. κανέλα τριμμένη

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

100γρ καρύδα τριμμένη

200γρ άχνη ζάχαρη (ίσως να χρειαστεί και παραπάνω)

1 αυγό

1/2 κγ. baking powder

1/4 αλάτι 

 

Εκτέλεση:

Στο μπωλ του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά  (εκτός από την άχνη και την καρύδα) και τα χτυπάμε για 5 λεπτά. Έπειτα τοποθετούμε το μείγμα μας για μία ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο με μία μεμβράνη για να σφίξει. Μετά ανοίγουμε ένα πολύ λεπτό φύλλο με τα χέρια μας και με τα κουπάτ φτιάχνουμε τα σχήματα που θέλουμε. 

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αφού πρώτα του έχουμε στρώσει μία λαδόκολα και τα ψήνουμε για 5-7 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις δείτε ότι έχουν ροδίσει ελαφρώς τα βγάζετε αμέσως από το φούρνο γιατί θα γίνουν πολύ σκληρά. 

Αφού ψηθούν και κρυώσουν τα διακοσμούμε όπως θέλουμε. Εμείς φτιάξαμε μία πάστα με νερό και άχνη ζάχαρη, βουτήξαμε την μία πλευρά των  μπισκότων σε αυτή και από πάνω ρίξαμε τριμμένη ινδική καρύδα.  (Φτιάξαμε την πάστα άχνης ανακατεύοντας την άχνη με  λίγο νερό 3-4 κ.γ. περίπου) 

Καλή επιτυχία και καλά Χριστούγεννα!