Ιανουάριος 08, 2017
Κλασσικό παστίτσιο!!

Υλικά:

750γρ κιμά μοσχαρίσιο

1 πακέτο μακαρόνια χονδρά

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. κουρκουμά τριμμένο 

1 κ.σ.  βούτυρο λιωμένο

1 κουτί χυμό τομάτας

ελαιόλαδο

300γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη 

1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

 

Υλικά για την μπεσαμέλ:

2 κουτιά γάλα εβαπορέ

8 κ.σ. αλεύρι λευκό 

1 πρεζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

2 αυγά 

1κ.σ. μοσχοκάρυδο τριμμένο 

2 κ.σ. βούτυρο 

 

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας αλάτι. 

Σε μία άλλη κατσαρολίτσα ετοιμάζουμε τον κιμά. Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά. Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, to κουρκουμά  και το μοσχοκάρυδο. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μεινει ο κιμάς με το λάδι του. 

Αφού σουρώσαμε τα μακαρόνια, τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί. Ζεματάμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μακαρόνια. Μετά ρίχνουμε και το τυρί και ανακατεύουμε και μετά στρώνουμε τον κιμά από πάνω τους. 

Σε μία άλλη κατσαρόλα φτάχνουμε την μπεσαμέλ. Ρίχνουμε το βούτυρο και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, 2 αυγά, το τυρίκαι ανακατεύομε συνεχώς για να μην κολήσει η μπεσαμέλ. Αφού πήξουν, τα ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια με τον κιμά. βάζουμε λίγο τυρί πάνω από την μπεσαμέλ και το βάζουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!