Λάδι Αργκάν 100Ml
Τιμή τεμαχίου 11,80 €

Επιλέξτε

Το λάδι αργκάν ή αργκανέλαιο βιολογικής γεωργίας, προκύπτει από κουκούτσια του ενός εξωτικού φρούτου του Argania Spinosa που φύεται στο Μαρόκο.

Η Argania  είναι γένος  φυτών στο οποίο ανήκει το γνωστό δένδρο αργκάν το οποίο φτάνει σε ύψος 8–10 μέτρων και έχει 200 χρόνια ζωής. Φύει μικρά κιτρινοπράσινα άνθη και οι καρποί του χρειάζονται περισσότερο από ένα έτος για να ωριμάσουν. Πίπτουν τον Ιούλιο και εσωτερικά τους περιέχουν σπόρους πλούσιους σε έλαια. Στο Μαρόκο, τα δάση από argan καλύπτουν περίπου 8.000 τετρ. χλμ. και χαρακτηρίζονται από την UNESCO ως ένα αποθεματικό της βιόσφαιρας. Το λάδι του δένδρου παράγεται κυρίως από γυναικείους συνεταιρισμούς στο Μαρόκο και εκεί είναι ένας είδος πολυτελείας. (διαβάζουμε από Βικιπαιδεια). 

Το λάδι αργκάν θεωρείται ένα από τα καλύτερα λάδια για την παρασκευή χειροποίητων καλλυντικών ομορφιάς και προϊοντων περιποίησης του δέρματος του προσώπου, των νυχιών και των μαλλιών. Οι βιομηχανίες καλλυντικών το χρησιμοποιούν ευρέως για την παρασκευή σαμπουάν, κρεμών, μασκών.

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί αλλά έμποροι. Τα γραφόμενα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα έχουν απλό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Συμβουλευτείτε πάντοτε τον ιατρό σας σε προβλήματα υγείας σας.