Αμυγδαλέλαιο 200Ml
Τιμή τεμαχίου 4,20 €

Επιλέξτε

Λάδι 100% από αμύγδαλα, μη λιπαρό, αγνό χωρίς προσμείξεις, άοσμο, κίτρινου χρώματος, με ρευστή και λεπτή υφή, προκύπτει από την έκθλιψη των αμυγδάλων.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους, για την παρασκευή χειροποίητων καλλυντικών όπως μασκών, κρεμών, scrubs, body butters, θεραπευτικών κεραλοιφών. Όμως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε και τις χρήσεις του στην μαγειρική. Χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε όλα τα αρτοπαρασκευάσματα π.χ. κουλούρια, κέικ και μπισκότα. Για να αισθανθείτε την απαλή και καθαρή γεύση του ιδανικά θα ήταν να το χρησιμοποιήσετε λίγο πριν σερβίρετε σε φαγητά που ήδη έχετε μαγειρέψει. π.χ. γκουρμέ συνταγές  θαλασσιών, ζυμαρικών, σαλατών και σούπων.

Πως χρησιμοποιείται το αμυγδαλέλαιο

Xρησιμοποιήστε το αμυγδαλέλαιο για να φτιάξετε dressings για σαλάτες, περιχύστε με αυτό το πατατοσαλάτες, πουρέδες,  ζυμαρικά, σούπες, ψάρι και πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σπανάκι, σπαράγγια, γλυκοπατάτες, αβοκάντο και σαλάτες οσπρίων. Προσθέστε το σε smoothies και χρησιμοποιήστε το και για τηγάνισμα π.χ. pancakes και ψήσιμο αρτοπαρασκευασμάτων π.χ. μπισκότα, κουλούρια, κριτσίνια, κέικ, μάφινς, κρέπες, τηγανίτες. Χρησιμοποιήστε το αμυγδαλέλαιο για να φτιάξετε βάση για μαρινάδες για τα κρεατικά. 

Κάποιοι χρησιμοποιούν το αμυγδαλέλαιο ατόφιο στην αρωματοθεραπεία, για ντεμακιγιάζ, για μασάζ αλλά και ως λάδι βάσεως για την παρασκευή χειροποίητων καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης και φροντίδας σώματος και μαλλιών. 

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί αλλά έμποροι. Τα γραφόμενα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα έχουν απλό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Συμβουλευτείτε πάντοτε τον ιατρό σας σε προβλήματα υγείας σας.