Ιανουάριος 29, 2017
Ψαρόπιτα! Μεγανησιώτικη παραδοσιακή συνταγή!

Yλικά!

500γρ μαριδάκι

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Χυμός 2 τοματών

Αλάτι και πιπέρι

1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι νιχάκι

1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόδαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό τριμμένο 

 

Εκτέλεση:

Πρώτα ανοίγουμε το φύλλο. Λαδώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε δύο φύλλα που φτιάξαμε. Το ένα πάνω από το άλλο. Από πάνω ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ρύζι και μετά βάζουμε το μαριδάκι αφού το έχουμε αλατίσει, στη σειρά μέχρι να γεμίσει το ταψί. Μετά ρίχνουμε τον χυμό τομάτας, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Του βάζουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!