Οκτώβριος 15, 2016
Φρέσκος τόνος με πατάτες στο φούρνο!

Υλικά:

2 τόνοι φρέσκοι

2kg πατάτες

3 πιπεριές χρωματιστές

αλάτι και πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο

ρίγανη

χυμός 2 λεμονιών 

2 κ.σ. μουστάρδα

1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

λίγο δεντρολίβανο

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Kαθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τον τόνο σε χονδρά κομμάτα. Τους ρ ριχουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, σκόρδο ψιλοκομμένο, μουστάρδα. Ψήνουμε τις πατάτες μόνες τους σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Μετά βάζουμε και τον τόνο στο ταψί πάνω από τις πατάτες και σκεπάζουμε το ταψί με το καπάκι του και τον ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη. Προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό. 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!