Δεκέμβριος 06, 2019
Τοστ αυγού με mix παστρουμά!

 

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 1 ΤΟΣΤ):

2 ΦΕΤΕΣ ΠΡΟΖΥΜΕΝΙΟ ΨΩΜΙ / ΚΑΡΒΕΛΙ

1 ΑΒΓΟ

1 Κ.Γ. ΜΙΧ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

1 ΦΛ. ΝΤΟΜΑΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

1 ΦΛ. ΚΑΣΕΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ Ή ΓΡΑΒΙΕΡΑ

1 Κ.Σ. Β0ΥΤΥΡΟ

1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε τη μια φέτα ψωμιού και αφαιρούμε κυκλικά ένα τμήμα από την ψίχα. Αλείφουμε  τις φέτες ψωμιού με βούτυρο και από τις δύο πλευρές.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο & το βούτυρο, τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού και τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα. Μόλις ροδίσουν, γυρνάμε τις φέτες από την άλλη πλευρά. Σπάμε και τοποθετούμε το αβγό στην υποδοχή που έχουμε δημιουργήσει στη μία φέτα. Επάνω από τη δεύτερη φέτα ψωμιού μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια την ψιλοκομμένη ντομάτα και καλύπτουμε από πάνω με το τριμμένο κασέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (μέτρια ένταση) και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι.  Ψήνουμε τουλάχιστον για 4 λεπτά με το καπάκι, για να ψηθεί σωστά το αβγό (όλο το ασπράδι θα πρέπει να είναι λευκό και όχι διάφανο).

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το mix παστουρμά επάνω από το αβγό και το τυρί. Αν προτιμάμε τον κρόκο του αβγού σφιχτό, καλύπτουμε και πάλι με το καπάκι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε, κλείνοντας το τοστ μας με τη φέτα αβγού να βρίσκεται στην κορυφή, με το αβγό στην επάνω πλευρά.

Πασπαλίζουμε με επιπλέον mix παστουρμά και σερβίρουμε με ντομάτα ή σαλάτα.