Οκτώβριος 17, 2017
Σπιτικό σάμαλι με μαστίχα!

Υλικά:

2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

1 κούπα ζάχαρη

1/2 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη

1 κούπα γάλα

2 κούπες γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.σ. baking powder

 

Για να φτιάξουμε το σιρόπι:

2 stick κανέλας

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

100γρ βούτυρο 

2 κούπες νερό 

4 κούπες ζάχαρη 

 

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας (εκτός των υλικών του σιροπιού) σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε.  Απλώνουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψί.  Λιώνουμε λίγο βούτυρο και το ραντίζουμε στο γλυκό. Μετά ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.  

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά του σιροπιού και τα βράζουμε. Το κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας, μόλις βγάλει αφρούς. 

Όταν ψηθεί το γλυκό, το αλείφουμε με βούτυρο. Μόλις κρυώσει το σιρόπι το ρίχνουμε  στο  γλυκό αφού είναι ακόμη ζεστό. 

Καλή επιτυχία!

 

  1.