Απρίλιος 29, 2017
Σπιτικό παστέλι!

Yλικά:

500γρ. σουσάμι αναποφλοίωτο

200γρ. φυστίκι Αιγίνης καθαρισμένο (ή όποιο άλλο ξηρό καρπό επιθυμούμε)

500γρ. μέλι

Εκτέλεση:

Σε  ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το μέλι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σουσάμι και το φυστίκι και ανακατεύουμε συνεχώς  για 10  λεπτά. Σε ένα μεγάλο ταψί  ή στον πάγκο μας, απλώνουμε μία λαδόκολα και ρίχνουμε το μείγμα μας επάνω της. Από επάνω από το μείγμα  τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο λαδόκολας και το ισιώνουμε με το μπλάστρη μέχρι να αποκτήσει το πάχος  που επιθυμούμε.   Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 

Καλή επιτυχία!