Δεκέμβριος 06, 2016
Σπιτικοί κουραμπιέδες!

Υλικά:

300γρ. βούτυρο γάλακτος

120γρ.  άχνη ζάχαρη και επιπλέον για το πασπάλισμα

μία βανιλίνη

150γρ αμύγδαλα αποφλοιωμένα, καβουρντισμένα και σπασμένα σε χονδρά κομμάτια

700kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

1 κγ. ροδόνερο

30γρ. κονιάκ

 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο  και την ζάχαρη άχνη για 15-20 λεπτά (μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα). Μετά ρίχνουμε στο μείγμα την βανιλίνη, το κονιάκ, το μπέικιν  και το αλεύρι και τα χτυπάμε λίγο ακόμη στο μίξερ (περίπου 10 λεπτά). Το μείγμα μας θα έχει γίνει αρκετά σφιχτό. Στο τέλος ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.

Μετά τους πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας σε στρογγυλό σχήμα και τους τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολα και τους ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους)  για να ροδίσουν .  Στην συνέχεια τα ραντίζουμε με το ροδόνερο και μόλις κρυώσουν τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 

Καλή επιτυχία!