Μάρτιος 26, 2019
Σπιτική πρασσόπιτα!

Υλικά για την γέμιση:

4 μεγάλα πράσσα ψιλοκομμένα

4 μεγάλες πατάτες βρασμένες και λιωμένες

3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά κυβάκια

250γρ φέτα τριμμένη (αφαιρέστε την σε περίοδο νηστείας)

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

ελαιόλαδο για σωτάρισμα

ένα αυγό για επάλλειψη ή ελαιόλαδο σε περίοδο νηστείας

 

Υλικά για το φύλλο:

300γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις

80γρ ελαιόλαδο

νερό

1/2 κ.γ. αλάτι

 

Εκτέλεση:

Αρχικά ανοίγουμε το φύλλο. Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι, νερό όσο πάρει για να γίνει  μία εύπλαστη ζύμη. Ζυμώνουμε αρκετά, πλάθουμε σε δύο μπαλίτσες, σκεπάζουμε με μία πετσέτα την λεκανίτσα και περιμένουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη. 

Αλατοπιπερώνουμε όλα τα λαχανικά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε και σωτάρουμε το πράσσο, τις πιπεριές, τον άνηθο, τον μαϊντανό. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τα σωταρισμένα λαχανικά, τις πατάτες και την φέτα και τα ανακατεύουμε. 

Λαδώνουμε την βάση ενός ταψιού, ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο με την μία μπαλίτσα που φτιάξαμε και το τοποθετούμε στην βάση του. Ρίχνουμε από επάνω του και στρώνουμε ίσια το μείγμα του πράσσου που ετοιμάσαμε. Ανοίγουμε ένα ακόμη φύλλο με την δεύτερη μπαλίτσα που φτιάξαμε και το τοποθετούμε από επάνω του. Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια. Χτυπάμε ένα αυγό και αλλείφουμε την επιφάνειά του. Ψήνουμε για 45λεπτά στους 180 βαθμούς. 

Καλή επιτυχία!