Νοέμβριος 05, 2018
Σπιτική μπάρα δημητριακών!

Υλικά:

100γρ νιφάδες βρώμης

50γρ power mix μείγμα υπετροφών (με goji berry, bueberry, cranberry, ιπποφαές)

50γρ. λιναρόσπορο σπασμένο

50γρ. αμύγδαλα φιλέ 

50γρ. τρίμμα καρύδας

30γρ. βούτυρο καρύδας

30γρ. σιροπι σφένδαμου

80γρ. μέλι

 

Εκτέλεση:

Αρχικά απλώνουμε μία λαδόκολα σε ένα μικρό ταψί τοποθετούμε την βρώμη, το power mix τον λιναρόσπορο, την καρύδα (όλους σπόρους εκτός από το αμύγδαλο φιλέ διότι καίγεται εύκολα) και τα ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά για να βγουν τα αρώματά τους. Κατόπιν τα βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε στο μείγμα μας  το  αμύγδαλο φιλέ και τα ρίχνουμε όλα σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε. 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιρόπι σφένδαμου, το βούτυρο  καρύδας και το μελι και τα ζεσταίνουμε ελάχιστα και ανακατεύουμε. Κατόπον το ρίχνουμε στο μείγμα των καρπών και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αλοιφθούν όλα τα υλικά. 

Στην συνεχεια στρώνουμε μία λαδόκολα σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα επάνω του. Πάνω από το μείγμα απλώνουμε μία λαδόκολα ακόμη και με ένα μικρό μπλάστρη ισιώνουμε το μείγμα μας μέχρι να του δώσουμε πάχος  λιγότερο από 1cm περίπου. To αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια. 

Καλή επιτυχία!