Απρίλιος 09, 2017
Σπιτική μαρμελάδα φράουλα!

Υλικά:

1kg φράουλες ώριμες

500γρ ζάχαρη 

4 στικάκια βανίλιας φυσικής (σχίζουμε τη βανίλια στα δύο με μαχαίρι και με ένα κουταλάκι παίρνουμε τα παχύρευστα σποράκια της)

Εκτέλεση:

Αρχικά, βγάζουμε τα κοτσανάκια από τις φράουλες και τις ξεπλένουμε πολύ καλά. Τις κόβουμε στην μέση και τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μαζί την  ζάχαρη και την βανίλια και αφήνουμε να σταθούν για 3 ώρες. 

Μετά τις βράζουμε για δέκα λεπτά βγάζοντας τους αφρούς και ανακατεύοντας απαλά για να μην κολήσουν.. Μετά τις λιώνουμε τις  με το ραβδομπλέντερ όχι όμως εντελώς.  Την αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα μέχρι την επόμενη μέρα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Εάν δεν είναι αρκετά πηκτή, την βράζουμε για πέντε λεπτά ακόμα.  

Καλή επιτυχία!