Σεπτέμβριος 24, 2016
Σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνο

Yλικά:

2kg δαμάσκηνα

2 κούπες νερό

1kg ζάχαρη

1/2 κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου

 

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα και βγάζουμε τα κουκούτσια.
  • Τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με το νερό και ρίχνουμε και το εκχύλισμα πικραμύγδαλου και τα αφήνουμε να βράσουν  για 40 λεπτά για να μαλακώσουν.
  • Μετά τα βγάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Τα βάζουμε πάλι στην  φωτιά για 15-20 λεπτά και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι συνεχώς.
  • Βγάζουμε συνεχώς με μία τρυπιτή κουταλα τους αφρούς.
  • Μόλις δέσει η μαρμελάδα την κατεβάζουμε από την φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε σε βάζα. 

Καλή επιτυχία!