Οκτώβριος 29, 2018
Σπιτικά μπισκότα με χαρουπάλευρο!

Υλικά:

200γρ  αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κ.σ. χαρουπάλευρο

ξύσμα και χυμός ενός πορτοκαλιού

200γρ καστανή ζάχαρη

5  κ.σ. σουσάμι αναποφλοίωτο

2 αυγά

150ml ηλιέλαιο

1 κ.γ. baking powder

Λίγο φιλέ αμυγδάλου ή φυστίκι Αιγίνης ωμό σπασμένο ή φουντούκια σπασμένα για διακόσμηση

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά και  την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Επειτα ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι για  όλες τις χρήσεις, το χαρουπάλευρο,  και  το baking powder και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε το μείγμα της ζάχαρης και των αυγών στα αλεύρια, ρίχνουμε το σουσάμι  και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Ίσως να χρειαστεί να ρίξετε λίγο αλεύρι ακόμη για να μην λασπώνει στην παλάμι και να δουλεύεται εύκολα. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα μας, το βάζουμε στην παλάμη μας και το πιέζουμε ελαφρώς για να φτιάξουμε το σχήμα τους. Από πάνω τους ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, αφού πρώτα του έχουμε στρώσει μία λαδόκολα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-13 λετπα εάν θέλουμε να γίνουν αφράτα. (πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή τους) Εάν τα θέλουμε να γίνουν  λίγο πιο σκληρά και τραγανά τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο για 15 λετπά.

Καλή επιτυχία!