Αύγουστος 03, 2016
Σουπιές με ρύζι

Υλικά:

1 kg σουπιές 

0.5kg ρύζι κίτρινο για πιλάφι

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

ένα φλυτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό 

ένα φλυτζάνι του τσαγιού χυμό τομάτας 

αλάτι και πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα 

 

Εκτέλεση: 

Αρχικά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και μετά τις σουπιές. Μετά ρίχνουμε το κρασί και τον χυμό τομάτας. Προσθέτουμε νερό και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν οι σουπιές για λιγότερο από μισή ώρα. Ρίχνουμε το ρύζι αφού πρώτα το έχουμε βράσει. Προσθέτουμε τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε, το αφήνουμε να βράσει για  1 λεπτό  και σερβίρουμε. 

Καλή Σαρακοστή και καλή όρεξη !