Ιανουάριος 11, 2017
Ρολλάκια κανέλας!

Yλικά για την ζύμη:

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

1 φακελάκι μαγια

1 πρέζα αλάτι 

όσο νερό χρειάζεται 

 

Υλικά για την γέμιση:

1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη 

250γρ ζάχαρη καρύδας

ξύσμα μαύρης κουβερτούρας (ή κουβερτούρας με στέβια)

150 γρ. βούτηρο λιωμένο

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπωλ, τα ανακατεύουμε και πλάθουμε ζύμη. Την  αφήνουμε να φουσκώσει  μία ώρα σκεπασμένη με μία πετσέτα.  Μετά ανοίγουμε ένα παραλληλόγραμο  φύλλο.

Σε ένα άλλο μπωλ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα τοποθετούμε  επάνω στο φύλλο που φτιάξαμε και το γυρίζουμε σε ρολό.  Μετά το κόβουμε σε μικρά ρολλάκια 3 εκατοστών το κάθε  ένα.

Σε ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολα,  τοποθετούμε τα ρολάκια που φτιάξαμε και τα βουτυρώνουμε. Μετά βάζουμε το ταψί σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστούν  τα ρολλάκια σε όγκο και μόλις φουσκώσουν τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. 

Καλή επιτυχία!