Αύγουστος 15, 2016
Πολύχρωμο μπριάμ!

Υλικά:

4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

5 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες

2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοτριμμένο

2 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια

3 τομάτες κομμένες σε κυβάκια

2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες

100ml  ελαιόλαδο (και λίγο περισσότερο)

αλάτι και πιπέρι 

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

χυμός 3-4 μεγάλων τοματών 

1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαίντανό ψιλοκομμένο

1 αστεροειδή γλυκάνισο

λίγο ρίγανη τριμμένη

 

Εκτέλεση;

Αφού πλύνουμε καλά τα λαχανικά μας τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο τον βασιλικό, το μαιντανό, τη ρίγανη, το χυμό τομάτας, το ελαιόλαδο  και λίγο νερό  και τα ψήνουμε στο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου. 

*Αντί για νερό μπορείτε να βάλετε λευκό κρασί. 

* Αντί για το κλασσικό μαύρο πιπέρι, προσθέστε πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο για να του δώσετε μία πικάντικη νότα. 

* Αντί πάλι για το κλασσικό μαύρο πιπέρι, μπορείτε να χρησιμοποιείσετε το μείγμα από πιπέρια (κόκκινο, μαύρο, πράσινο)  που έχει μέσα και κόλιανδρο. 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!