Απρίλιος 22, 2019
Πασχαλινά κουλούρια!

Υλικά:

1.250kg περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

250γρ βούτυρο

230γρ γάλα 

400γρ  κρυσταλλική ζάχαρη

4 αυγά

1 αυγό για επάλλειψη 

3 στικάκια φυσικής βανίλιας (σχίζουμε την βανίλια  με ένα μυτερό μαχαίρι και με ένα κουταλάκι παίρνουμε τα παχύρευστα σποράκια της)

100γρ ελαιόλαδο 

Χυμός ενός πορτοκαλιού

Ξύσμα ενός  λεμονιού

1 κ.σ.  αμμωνία

1 κ.σ. baking powder 
 
Εκτέλεση:
 
Ρίχνουμε στον κάδο του  μίξερ και χτυπάμε την ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο. Μετά ρίχνουμε την βανίλια,   το χυμό πορτοκαλιού  το ξύσμα λεμονιού, την αμμωνία, το γάλα. Γεμίζουμε  μια κούπα με αλεύρι, ρίχνουμε μέσα  ανακατεύουμε το μπέικιν και  το ρίχνουμε στο μείγμα μας. Μετά ρίχνουμε στην ζύμη μας το υπόλοιπο αλεύρι (όσο χρειαστεί)  και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το χέρι  μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη μας.
 
Μετά αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Εν συνεχεία   πλάθουμε τα κουλουράκια μας στα σχήματα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί μας αφού πρώτα του έχουμε στρώσει μία λαδόκολα. Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 170 βαθμούς.
 
Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!