Σεπτέμβριος 22, 2016
Ντολμαδάκια με μυρωδικά!

Υλικά:

500γρ ρύζι νιχάκι

300 γρ. αμπελοφυλλα

χυμός λεμονιού από ένα λεμόνι

250ml ελαιόλαδο

 

Υλικά για την γέμιση;

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο

1 κούπα άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. δυόσμο ξερό

2 κ.σ.κουκουνάρι

150ml ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση:

 

  • Ρίχνουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  • Σε μία κατσαρολα ζεματάμε σε νερό τα αμπελόφυλλα με λίγο αλάτι. Τα βάζουμε λίγα λίγα και με μία τρυπιτή κουτάλα τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα για να κρυώσουν.
  • Μόλις κρυώσουν αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τα κοτσανάκια τους.
  • Τα γεμίζουμε ένα ένα τα αμπελόφυλλα με 1κ.σ. του μείγματος της γέμισης και τα βάζουμε με την σειρά στην κατσαρόλα.
  • Βράζουμε νερό και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστούν τα ντολμαδάκια που φτιάξαμε
  • Ρίχνουμε από επάνω τους 250γρ ελαιόλαδο, χυμό λενός λεμονιού και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο τοποθετόντας το ανάποδα για να μην ανοίξουν με το βράσιμό τους.
  • Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά περίπου. 
  • Δεν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα μέχρι να κρυώσουν για να μην διαλυθούν.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!