5% Έκπτωση σε καλάθια αξίας άνω των 40 ευρώ, 8% άνω των 60 ευρώ. Δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των 29 ευρώ. Free shipping on orders over 29 euros, enjoy 5% discount on orders over 40 euros. Get an additional 3% off on orders over 60 euros
περι μεταφορικώνΣεπτέμβριος 22, 2016
Ντολμαδάκια με μυρωδικά!
Υλικά συνταγής
Υλικά:
500γρ ρύζι νιχάκι
300 γρ. αμπελοφυλλα
χυμός λεμονιού από ένα λεμόνι
250ml ελαιόλαδο
Υλικά για την γέμιση;
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο
1 κούπα άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ξερό
2 κ.σ.κουκουνάρι
150ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σε μία κατσαρολα ζεματάμε σε νερό τα αμπελόφυλλα με λίγο αλάτι. Τα βάζουμε λίγα λίγα και με μία τρυπιτή κουτάλα τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα για να κρυώσουν.
- Μόλις κρυώσουν αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τα κοτσανάκια τους.
- Τα γεμίζουμε ένα ένα τα αμπελόφυλλα με 1κ.σ. του μείγματος της γέμισης και τα βάζουμε με την σειρά στην κατσαρόλα.
- Βράζουμε νερό και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστούν τα ντολμαδάκια που φτιάξαμε
- Ρίχνουμε από επάνω τους 250γρ ελαιόλαδο, χυμό λενός λεμονιού και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο τοποθετόντας το ανάποδα για να μην ανοίξουν με το βράσιμό τους.
- Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά περίπου.
- Δεν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα μέχρι να κρυώσουν για να μην διαλυθούν.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!