Οκτώβριος 16, 2016
Μοσχομυριστό σπιτικό ψωμί!

Υλικά:

500γρ αλεύρι ολικής αλέσεως

1 κ.γ. σουσάμι μαύρο

1 κ.γ. γλυκάνισο ολόκληρο

1 φακελάκι μαγιά 

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη καρύδας

1 κ.σ. μείγμα σπόρων (ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, λιναρόσπορο, σουσάμι, παπαρουνόσπορο)

2 κούπες του τσαγιού χλιαρό νερό 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, το σουσάμι, το γλυκάνισο και την ζάχαρη καρύδας και τα ανακατεύουμε καλά. Μετά κάνουμε μία λακουβίτσα στην μέση του μείγματος και ρίχνουμε την μαγιά με το αλάτι  και το χλιαρό νερό (όσο χρειάζεται) και ζυμώνουμε. Μετά πλάθουμε την ζύμη μας σε μορφή φρατζολίτσας και την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι. Αφήνουμε την φρατζολίτσα που φτιάξαμε σκεπασμένη με μία πετσέτα για 45 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει. Ρίχνουμε μετά το μείγμα από τους σπόρους από επάνω του και βάζουμε την φρατζολίτσα μας σε ζεστό φούρνο για 45 λεπτά περίπου. 

Καλή επιτυχία!