Μάρτιος 14, 2017
Μοσχαράκι λεμονάτο με πουρέ πατάτας!

Υλικά:

1kg μοσχάρι ελιά κομμένο σε μικρές μερίδες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

χυμός 2 λεμονιών

αλάτι και πιπέρι

2 αστεροειδή γλυκάνισο

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

ελαιόλαδο

 

Υλικά για τον πουρέ:

6 πατάτες ολόκληρες με την φλούδα καλά πλυμμένες

2 κ.γ. βούτυρο

1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα

1 κ.γ. αλάτι

1 πρέζα  πιπέρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

 

Εκτέλεση:

Αρχικά τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα το κρέας και μετά τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι και το σκόρδο και μετά σβήνουμε με κρασί. Ρίχνουμε ζεστό νερό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, τον αστεροειδή και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά.  Μόλις βράσει και μείνει με την σάλτσα του, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμη.

Τον πουρέ τον φτιάχνουμε ως εξής: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες ολόκληρες με την φλούδα και τις σκεπάζουμε με νερό και τις βράζουμε. Όταν βράσουν τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές και τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και  ανακατεύουμε συνεχώς. Λίγο λίγο προσθέτουμε σε κομματάκια το  βούτυρο για να πετύχουμε την μεταξένια υφή του πουρέ.  Ανακατεύουμε συνεχώς να λιώσει το βούτυρο. Τέλος, λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!