Απρίλιος 15, 2019
Μελωμένα σεκέρ παρέ!

Υλικά:

100γρ ζάχαρη άχνη

150γρ βούτυρο

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 αυγά

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

100γρ σιμιγδάλι ψιλό

100γρ  αμύγδαλα

1 . βανίλια στικ (με ένα μαχαίρι σχίζουμε την βανίλια στην μέση και με ένα κουτάλι παίρνουμε τα παχύρευστα σποράκια της)

230γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

 

για το σιρόπι:

500γρ ασπρη ζάχαρη

250γρ νερό

1 πορτοκάλι κομμένο στην μέση

 

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στο μπωλ του  μίξερ την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο, την βανίλια και τα χτυπάμε για δέκα λεπτά και μετά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά,  το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι.  Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.Μετά ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού μέσα στο κάδο του μιξερ και χτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά.

Κατόπιν κόβουμε την ζύμη σε 20 μικρές μπαλίτσες στο κένστρο τους τοποθετούμε ένα αμύγδαλο καο το πιέζουμε ελαφρώς. και τις βάζουμε σε ένα ταψί αφού πρώτα του έχουμε στρώσει μία λαδόκολα. Μετά ψήνουμε στους 180 για 25 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα υλικά του σιροπιού και βράζουν για 5 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα σεκέρ παρέ από το φούρνο αμέσως ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι μέσα στο ταψί. Σερβίρουμε κατόπιν 2 ωρών μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι από τα γλυκά.

Καλή επιτυχία!