5% Έκπτωση σε καλάθια αξίας άνω των 40 ευρώ, 8% άνω των 60 ευρώ. Δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των 29 ευρώ. Free shipping on orders over 29 euros, enjoy 5% discount on orders over 40 euros. Get an additional 3% off on orders over 60 euros
περι μεταφορικώνΙούλιος 24, 2016
Μελιτζάνες παπουτσάκια
Υλικά συνταγής
Yλικά:
Για τις μελιτζάνες:
9 μελιτζάνες
0,5kg μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοτριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
χυμός από 3 μεγάλες τομάτες
αλάτι και πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κουρκουμά
1 αστεροειδή γλυκάνισο
2 κ. σ. θυμάρι τριμμένο
1 πρέζα λευκή ζάχαρη
1/4 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/4 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
Για την μπεσαμέλ:
2 κ.σ. βούτυρο
8 κ.σ. αλεύρι λευκό
1 λτ γάλα
αλάτι και πιπέρι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
3 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
2 αυγά
Εκτέλεση;
-
Σωτάρουμε σε τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά τον κιμά.
-
Κατόπιν ρίχνουμε τον χυμό τομάτας, τον κουρκουμά, το θυμάρι, την ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι, τον αστεροειδή, το αλάτι και το πιπέρι.
-
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε.
-
Τις τοποθετούμε επάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροηθεί το λάδι τους.
-
Τις ανοίγουμε με δύο πιρύνια στην μέση απαλά και τις γεμίζουμε με τον μείγμα του κιμά που μόλις φτιάξαμε.
-
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρι συνεχώς για να μην κολλήσει.
-
Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
-
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχουμε μέσα στο μείγμα της μπεσαμέλ ανακατεύουμε με πολύ γρήγορες κινήσεις για να μην ψηθούν τα αυγά.
-
Κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και ρίχνουμε το κεφαλοτύρι.
-
Μετά βάζουμε το μείγμα της μπεσαμέλ πάνω από κάθε μελιτζάνα.
-
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει η μπεσαμέλ.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!