Ιούλιος 24, 2016
Μελιτζάνες παπουτσάκια

Yλικά:

Για τις μελιτζάνες:

9 μελιτζάνες

0,5kg μοσχαρίσιος κιμάς

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοτριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες

χυμός από 3 μεγάλες τομάτες

αλάτι και πιπέρι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. κουρκουμά

1 αστεροειδή γλυκάνισο

2 κ. σ. θυμάρι τριμμένο

1 πρέζα λευκή ζάχαρη

1/4 κ.γ. κανέλα τριμμένη

1/4 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο

 

Για την μπεσαμέλ:

2 κ.σ. βούτυρο

8 κ.σ. αλεύρι λευκό

1 λτ γάλα

αλάτι και πιπέρι

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

3 κ.σ.  τριμμένο κεφαλοτύρι

2 αυγά

Εκτέλεση;

  • Σωτάρουμε σε τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά τον κιμά. 

  • Κατόπιν ρίχνουμε  τον χυμό τομάτας, τον κουρκουμά, το θυμάρι,  την ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι, τον αστεροειδή, το αλάτι και το πιπέρι.

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε.

  • Τις τοποθετούμε επάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροηθεί το λάδι τους.

  • Τις ανοίγουμε με δύο πιρύνια στην μέση απαλά και τις γεμίζουμε με τον μείγμα του κιμά που μόλις φτιάξαμε.

  • Φτιάχνουμε  την μπεσαμέλ. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρι συνεχώς για να μην κολλήσει.

  • Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

  • Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχουμε μέσα στο μείγμα της μπεσαμέλ ανακατεύουμε με πολύ γρήγορες κινήσεις για να μην ψηθούν τα αυγά.

  • Κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και ρίχνουμε το κεφαλοτύρι.

  • Μετά βάζουμε το μείγμα της μπεσαμέλ πάνω από κάθε μελιτζάνα.

  • Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει η μπεσαμέλ.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!