Σεπτέμβριος 25, 2017
Λαχταριστά λαζάνια στο φούρνο!

Υλικά: 

500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά

1 πακέτο φύλλα λαζάνια (10-12 φύλλα)

1 κρεμμύδι τριμμένο ξερό

2 τριμμένα καρότα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμμένα φρέσκα

χυμός τομάτας περίπου 1 κουτί (πουμαρό)

2 ξύλα κανέλας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

ρίγανη τριμμένη

2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

αλάτι και πιπέρι 

 

Υλικά για την κρέμα:

1 κουτάκι γιαούρτι στραγγιστό

150γρ τριμμένη γραβιέρα

4 - 5 κ.σ. κόρν φλάου (και όσο χρειαστεί)

5 κ.σ. ελαιόλαδο

5 φλυτζάνια γάλα

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και τα καρότα μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει. Μετά από πέντε λεπτά ρίχνουμε το πουμαρό (σάλτσα τομάτας) κανέλα, ρίγανη αλάτι και πιπέρι. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους τα αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας.  

Μετά φτιάχνουμε την κρέμα. Σε μια άλλη κατσαρολίτσα ρίχνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα. Μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιασει και μόλις πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το τριμμένο τυρί, αλατοπιπερώνουμε και πάλι ανακατεύουμε.   

Πασπαλίζουμε ένα ταψάκι με το μισό τρίμα φρυγανιάς. Στρώνουμε μία στρώση από τα λαζάνια μας και αδειάζουμε επάνω τους το μισό μείγμα του κιμά που φτιάξαμε. Μετά, απλώνουμε από πάνω του άλλη μία στρώση με τα λαζάνια και από πάνω του απλώνουμε και τον υπόλοιπο κιμά. Μετά  ρίχνουμε την κρέμα που φτιάξαμε από επάνω του και την απλώνουμε ομοιόμορφα και στο τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τρίμμα φρυγανιάς.  Μετά βάζουμε το ταψί στο φούρνο και το ψήνουμε για μία ώρα μέχρι να πάρει ένα ρόδινο χρώμα. 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!