Νοέμβριος 11, 2017
Κυδώνι, σπιτικό γλυκό κουταλιού!

Υλικά:

1kg κυδώνια

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

3 φλυτζάνια νερό 

750 γρ. ζάχαρη

λίγη αρμπαρόριζα

1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γλυκόζη

15 αμύγδαλα αποφλοιωμένα και ψημμένα στο φούρνο 

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα κουκούτσια τους, τα κόβουμε σε μπαστουνάκια με το μαχαίρι, επάνω στο ξύλο κοπής, και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη με νερό και τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. 

Μετά τα ρίχνουμε σε μία κατσαρολίτσα με τρεις κούπες νερό και τα βράζουμε μέχρι να το απορροφήσουν όλο. Μετά ρίχνουμε την ζάχαρη και αφού αρχίζει να βράζει, ξαφρίζουμε.  Και το βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι καλά. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά, βάζουμε δύο κλωναράκια αρμπαρόριζα και την γλυκόζη. 

Περιμένουμε να κρυώσει το γλυκό και το βάζουμε στο βάζο με τα αμύγδαλα του αφαιρώντας την αρμπαρόριζα.

Καλή επιτυχία!