Μάρτιος 18, 2019
Κέικ & μπισκότα με αλεύρι αμυγδάλου!

Υλικά για το κέικ:

250γρ αλεύρι αμυγδάλου

80γρ ελαιόλαδο

100γρ καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας

4 αυγά

2 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 μπαστουνάκια βανίλιας

σταγόνες σοκολάτας προαιρετικά

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στο μπωλ του μίξερ και χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι. Κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά το baking powder, το αλεύρι, και την βανίλια. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολατας.  Λαδώνουμε μία φόρμα τάρτας ή ένα πυρέξ (το φορμάκι του κέικ ειναι ακατάλληλο για την συνταγή) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνχουμε στους 170 βαθμούς για  25-30 λεπτά Εάν η βάση του κέικ είναι λίγο νωπή, ψήστε μερικά λεπτά παραπάνω. Προσέξτε μην κάψετε την επιφάνειά του. 

 

Υλικά για τα μπισκότα:

100γρ σπασμένος λιναρόσπορος

200γρ αλεύρι αμυγδάλου 

χυμός και ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 κ.γ. κακάο

100γρ ελαιόλαδο

1 κ.σ. μέλι

100γρ καρύδια τριμμένα

100γρ αμύγδαλα άσπρα τριμμένα

λίγα αμύγδαλα φιλέ για την διακόσμηση

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το σπασμένο λιναρόσπορο με τον χυμό του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. 

Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μέλι, το ξύσμα του πορτοκαλιού, το λάδι, το σπασμένο λιναρόσπορο, τα τριμμένα αμύγδαλα και καρύδια και ανακατεύουμε. 

Στρώστε μία λαδόκολα σε ένα ταψί και φτιάξτε το σχήμα που επιθυμείτε στα μπισκότα σας. Ρίξτε στην επιφάνειά τους τα αμύγδαλα φιλέ, πιέστε με τα δάκτυλά σας ελαφριά για να κολλήσουν και ψήστε τα για δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα!

Καλή επιτυχία!