Σεπτέμβριος 21, 2016
Η πιο ωραία σπιτική μηλόπιτα!

Yλικά:

230γρ βούτυρο

200γρ ζάχαρη

2 αυγά.

100γρ. γάλα

1 πρέζα αλάτι

300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

4 μήλα

1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη  για πασπάλισμα

1κ.γ. άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

  • Ρίξτε στο μίξερ την  ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπήστε τα ώσπου να ασπρίσουν. Μετά ρίξτε ένα ένα τα αυγά και χτυπήστε για λίγα λεπτά.
  • Σε ένα μικρό μπωλάκι ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και ρίξτε τα λίγο λίγο μέσα στο μείγμα.Μετά ρίξτ το ξύσμα πορτοκαλιού  και αδειάστε το σε ένα μικρό  ταψάκι. 
  • Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε πολλά κομμάτια το κάθε ένα και τοποθετήστε τα  στην ζύμη αφού την έχετε βάλει σε σειρές.
  • Στην συνέχεια λιώστε και ανακατέψτε μία  κ.σ. βούτηρο  και περιχύστε το χύστε το στα μήλα.
  • Ψήστε 175 βαθμούς 50 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί σκεπάστε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο.    Όταν το βγάλετε από το φούρνο, ρίχτε του κανέλα και άχνη ζάχαρη. 

Καλή επιτυχία!