Δεκέμβριος 06, 2016
Γλυκό κουταλιού μανταρίνι!

Υλικά:

1kg μικρά μανταρίνια

1,5kg ζάχαρη

5 κούπες νερό 

2 κ.σ. χυμό λεμονιού 

Μισή κούπα γλυκόζη

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και τα ξεπικρίζουμε βράζοντάς τα τρεις φορές επί δέκα λεπτά την φορά αλλάζοντας κάθε φορά το νερό. Στο δεύτερο ξεπίκρισμα κάνουμε μία τρυπούλα σε κάθε μανταρίνι με μία οδοντογλυφίδα. Μετά τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 5 κούπες νερό μαζί με την ζάχαρη και βράζουν για 10 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τα μανταρίνια και βράζουν για 20 λεπτά και μετά ρίχνουμε την γλυκόζη και συνεχίζουν το βράσιμο ώστου να δέσει το σιρόπι. Στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Αφού κρυώσει το γλυκό το βάζουμε σε βάζο. 

Καλή επιτυχία!