Οκτώβριος 30, 2016
Γιουβαρλάκια!

Υλικά:

500γρ κιμά μοσχαρίσιο

150γρ ρύζι νιχάκι για τα γιουβαρλάκια

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο

λίγο μαιντανό

αλάτι και πιπέρι 

3 κ.σ ελαιόλαδο

200γρ ρύζι νιχάκι για την σούπα

1 αυγό

χυμός από ένα λεμόνι

 

Εκτέλεση:

Μέσα σε  ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά και όλα τα παραπάνω υλικά και τα ζυμώνουμε καλά. Τα πλάθουμε μπαλίτσες και τα αλευρώνουμε. Μέσα σε μία κατσαρολίτσα την γεμίζουμε νερό, μέχρι την μέση της και ρίχνουμε μέσα τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια που φτιάξαμε και τις 3 κ.σ. λάδι και βράζουνε για ένα τέταρτο. Μετά ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα  1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι νιχάκι αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου.

Μετά αφού βράσει το ρύζι φτιάχνουμε το αυγολέμονο ως εξής. Χτυπάμε το ασπράδι ενός αυγού και μετά χτυπάμε ξεχωριστά και το κρόκο του. Τα ενώνουμε και ρίχνουμε μέσα τους τον χυμό από ένα λεμόνι και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στην σούπα με το ρύζι. 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!