Ιούλιος 14, 2016
Γεμιστές τομάτες και πιπεριές

Yλικά:

10 πιπεριές

10 τομάτες

1 μεγάλο κολοκύθι

5 πατάτες

0,5kg ρύζι καρολίνα

2 μεγάλα κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

λίγος μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένος

200ml  ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι πιπέρι

1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

1 κ.γ. κουρκουμάς

1 κ.σ. κουκουνάρι

1 κ.σ. πελτέ τομάτας.

1. κ.γ. θυμάρι ψιλοτριμμένο

1. κ.γ. ρίγανη τριμμένη

μισό κουτί πουμαρό

 

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τις τομάτες και τις πιπεριές.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα καπάκια μαζί με τα κοτσάνια τους.
  • Από τις τομάτες βγάζουμε με ένα μεγάλο κουτάλι την σάρκα τους και τον χυμό τους. Και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.
  • Από τις πιπεριές κόβουμε με ένα μαχαίρι τα καπάκια τους μαζί με το κοτσάνι τους. Πλένουμε την σάρκα τους αφαιρώντας τα σποράκια τους και  ρίχνουμε την σάρκα τους στο μπωλ με την με την τομάτα.
  • Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  • Ρίχνουμε στο μούλτι  τον χυμό και την σάρκα των τοματών και των πιπεριών και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα. Αφαιρούμε 200ml περίπου από τον χυμό τομάτας και τον αφήνουμε στην άκρη για να το ρίξουμε πάνω από τις πατάτες. 
  • Τρίβουμε στον τρίφτη το κολοκύθι.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μία κατσαρολίτσα ρίχνουμε και σωτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ανακτεύοντας συνεχώς.
  • Μετά ρίχνουμε το ρύζι, κολοκύθι, το μαίντανό, το θυμάρι, την ρίγανη, τον κουρκουμά, τον δυόσμο, το κουκουνάρι, τον πελτέ και τον χυμό  τομάτας (εκτός από τα 200 ml που αφήσαμε στην άκρη)  αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Κατόπιν γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τις τομάτες και τις πιπεριές. Κλείνουμε με τα καπάκια τους πασπαλίζοντάς τα με φρυγανιά τριμμένη και λίγο ελαιόλαδο Τις τοποθετούμε στο ταψί.
  • Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη,κουρκουμά  τον χυμό τομάτας, μισό κουτάκι πουμαρό και ελαιόλαδο. Και τις τοποθετούμε στο ταψί.
  • Τοποθετούμε στο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς και ψήνουμε για μία ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!