5% Έκπτωση σε καλάθια αξίας άνω των 40 ευρώ, 8% άνω των 60 ευρώ. Δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των 29 ευρώ. Free shipping on orders over 29 euros, enjoy 5% discount on orders over 40 euros. Get an additional 3% off on orders over 60 euros
περι μεταφορικώνΣεπτέμβριος 27, 2016
Αχνιστή παραδοσιακή φασολάδα!
Υλικά συνταγής
Υλικά:
500γρ φασόλια Πρεσπών
μισό κουτί χυμό τομάτας
1 κ.γ. πελτέ τομάτας
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 κ.γ. κουρκουμά
1/2 κ.γ. μπούκοβο (είτε καυτερό είτε γλυκό)
2 μικρά καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κλωναράκι φρέσκο σέλινο κομμένο σε δύο μεγάλα κομμάτια
100γρ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Αφού μουλιάσουμε από βραδίς τα φασόλια, τα βράζουμε περίπου για 40 λεπτά. Μετά πετάμε το νερό, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, σωτάρουμε τα λαχανικά μας με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Τότε ρίχνουμε το πελτέ, το ανακατεύουμε με τα λαχανικά και σωτάρουμε για ένα λεπτό.
- Μετά προσθέτουμε τα φασόλια, το σέλινο, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κουρκουμά, το μπούκοβο, τον χυμό τομάτας, το ελαιόλαδο.
- Γεμίζουμε την κατσαρόλα με φρέσκο νερό μέχρι να σκεπαστούν τα φασόλια, τοποθετούμε το καπάκι και τα βράζουμε. Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό. Δεκα λεπτά πριν τα βγάλουμε από την φωτιά, αλατοπιπερώνουμε.
Tip: Το μπούκοβο είτε βράστε το μαζί με τα φασόλια, είτε ρίξτε το στο πιάτο. Συνοδεψτε τα με ελιές ή ρέγγα ή φέτα.
Καλή όρεξη!