5% Έκπτωση σε καλάθια αξίας άνω των 40 ευρώ, 8% άνω των 60 ευρώ. Δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των 29 ευρώ. Free shipping on orders over 29 euros, enjoy 5% discount on orders over 40 euros. Get an additional 3% off on orders over 60 euros
περι μεταφορικώνΣεπτέμβριος 28, 2016
Απολαυστική σπανακοτυρόπιτα!
Υλικά συνταγής
Υλικά για την γέμιση:
1kg σπανάκι
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσσο φρέσκο φιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο
500γρ φέτα τριμμένη
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
150ml ελαιόλαδο
2 αυγά
Υλικά για το φύλλο:
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50ml ελαιόλαδο
Νερό (όσο χρειάζεται το αλεύρι)
1 κ.γ. αλάτι
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Για την γέμιση: Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι. Του βάζουμε αλάτι και μετά 10 λεπτά το τρίβουμε στα χέρια μας και το στίβουμε για να φύγουν τα υγρά του.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα φρέσκα και το ξερά κρεμμύδια, τον δυόσμο, τον άνηθο, το πράσσο, τον μάραθο, την τριμμένη φέτα,το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και τα ανακατεύουμε όλα καλά.
Για το φύλλο: Σε μία λεκανίτσα, ρίχνουμε το αλεύρι το νερό (όσο χρειάζεται για να γίνει μαλακή ζύμη) το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τα ζυμώνουμε. Μετά φτιάχνουμε την ζύμη σε μπαλίτσες και τις σκεπάζουμε για να ξεκουραστεί η ζύμη για μισή ώρα. Μετά ανοίγουμε το φύλλο με το πλάστρη κάθε μπαλίτσα αφού την έχουμε αλευρώσει.
Βάζουμε το πρώτο φύλλο που ανοίξαμε στο ταψί, το λαδώνουμε και βάζουμε την γέμιση που φτιάξαμε. Ανοίγουμε τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Στο τέλος το κόβουμε τετράγωνα κομμάτια (το μαχαίρι δεν πρέπει να φτάσει μέχρι το τελευταίο φύλλο) για να μπορεί να αναπνεύει η σπανακόπιτα και να ψηθούν όλα τα φύλλα. Το ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 180-200 βαθμούς. .
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!