Νοέμβριος 13, 2018
Spring rolls με κιμά σόγιας & λαχανικά!

Υλικά συνταγής

αποξηραμένο κρεμμύδι
ΚΡΕΜΜΥΔΙ
12,00 € / Κιλό
από 100 γρ. / 1,20 €
ΣΚΟΡΔΟ
12,00 € / Κιλό
από 100 γρ. / 1,20 €
Yλικά:
 
500γρ φύλλο κρούστας 
200γρ κιμά σόγιας
200γρ καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
300γρ πιπεριές χρωματιστές κομμένα σε μικρά κυβάκια
200γρ κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 
100γρ κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
4 κσ. κόρν φλάουρ
αλάτι και πιπέρι τριμμένο μαύρο 
1 κ.σ. κουρκουμά σε σκόνη 
1 κ.σ. κόλιανδρο σε σκόνη 
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη 
100ml  ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο 
100ml ηλιέλαιο 
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 
Eκτέλεση:
 
Ρίχνουμε τον κιμά σόγιας σε ένα μπωλ με νερό για να μουλιάσει για μισή ώρα. 
Σε μία κατσαρολίτσα σωτάρουμε όλα τα υλικά με το σησαμέλαιο. Κατόπιν στίβουμε καλά τον κιμά σόγιας και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μετά ρίχνουμε  200γρ ζεστό νερό τον σκεπάζουμε και τον βράζουμε μέχρι να πιει το ζουμί του. Στο τέλος ρίχνουμε το κόρν φλάουρ, το ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε από την φωτιά.  
 
Έπειτα κόβουμε το φύλλο κρούστας σε στενόμακρες λωρίδες περίπου 15cm. Αλείφουμε με ένα πινέλο τα φύλλα κρούστας με το ηλιέλαιο. Μετά βάζουμε μέσα τους την γέμιση 1 κ.σ. και διπλώνουμε τις δύο άκρες τους και ρολάρουμε. 
 
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αφού πρώτα του έχουμε στρώσει μία λαδόκολα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς  μέχρι να ροδίσουν. Εάν θέλουμε τα τηγανίζουμε.
 
Tip: Τα βουτάμε σε λιγο soya sauce ή σε οποιαδήποτε γλυκόξινη ή καυτερή σάλτσα. 
 
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!