Δεκέμβριος 06, 2019
Pop corn καραμέλας με pumkin mix!

 

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΑ POP CORN

6 Κ.Σ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ

100 ΓΡ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

1 Κ.Σ. PUMPKIN MIX

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

220 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ

200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ

½ Κ.Γ. ΣΟΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

¼ Κ.Γ. ΦΥΣΙΚΟ ΑΛΑΤΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε το καλαμπόκι να «σκάσει». Μόλις μειωθεί κατά πολύ το «σκάσιμο» αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το φυσικό αλάτι Μεσολογγίου και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόδα μαγειρικής και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις η καραμέλα μας πάρει ένα έντονο ξανθό χρώμα αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σε ένα αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα pop corn, περιχύνουμε με τη ζεστή καραμέλα, πασπαλίζουμε με το pumpkin mix και τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε τα pop corn έτσι ώστε να καραμελωθούν ομοιόμορφα και να πάρουν όλα τα αρώματα.