Νοέμβριος 21, 2017
Φτιάξε το δικό σου εκχύλισμα βανίλιας στο σπίτι!

Όλο και περισσότερες συνταγές, κυρίως ζαχαροπλαστικής, συναντάμε που χρειάζονται το απόσταγμα της βανίλιας. Γιατί να μην φτιάξεις το δικό σου; Έτσι θα πετύχεις ένα δυνατό αποτέλεσμα εξαιρετικού και μυρωδάτου αρώματος βανίλιας αλλά και θα κάνεις πολύ οικονομία.  Χρειάζεσαι μόνο λίγα λεπτάκια για να το  ετοιμάσεις  στο σπίτι, είναι παιχνιδάκι! Διάβασε παρακάτω πως:

Θα χρειαστείς: 

6 sticks βανίλιας

250ml βότκα 

1 βάζο με καπάκι 

Σημείωση: Η βότκα έχει ουδέτερη γεύση και έτσι αναδυκνύει το άρωμα της βανίλιας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  κονιάκ ή ρούμι για διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα. Οσους περισσότερους βολβούς βανίλιας χρησιμοποιήσουμε, τόσο πιο έντονο και δυνατό άρωμα βανίλιας θα φτιάξουμε και θα μειώσουμε τον χρόνο αναμονής. 

Εκτέλεση:

Μέσα σε ένα γυάλινο καθαρό βάζο, ρίχνουμε την βότκα. Με ένα μαχαίρι σκίζουμε  τις βανίλιες στην μέση ώστε να τις ανοίξουμε  και τις ρίχνουμε μέσα στο βάζο  και φροντίζουμε να σκεπαστούν με την βότκα. Μετά το τοποθετούμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 6-8 εβδομάδες για να ωριμάσει. Όσο περισσότερο παραμείνουν οι βολβοί μέσα στο αλκόολ, τόσο πιο καλό και αρωματικό θα γίνει το εκχύλισμά μας. Κάθε εβδομάδα ανακινούμε το βάζο πολύ καλά.  Δεν πρέπει να το βάλουμε στο ψυγείο.  Κάθε φορά που κατεβαίνει η στάθμη της βότκας, συμπληρώνουμε  με βότκα και βάζοντας ένα στικάκι βανίλιας μέσα επιπλέον. 

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Οι πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα  μας έχουν καθαρά απλό ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Για προβλήματα υγείας σας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε. 

 

Καλή επιτυχία!