5% Έκπτωση σε καλάθια αξίας άνω των 40 ευρώ, 8% άνω των 60 ευρώ. Δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των 29 ευρώ. Free shipping on orders over 29 euros, enjoy 5% discount on orders over 40 euros. Get an additional 3% off on orders over 60 euros
περι μεταφορικώνΦεβρουάριος 14, 2019
Φτιάξε απολαυστικό, ζεστό ρόφημα κακάο!
Ο χειμωνιάτικος καιρός απαιτεί ζεστά ροφήματα και τι το ιδανικότερο λοιπόν από μία κούπα αχνιστού, απολαυστικού, αρωματικού ροφήματος κακάο με νότες μυρωδάτων μπαχαρικών; Θα σε ζεστάνει και θα σε τονώσει. Παρακάτω θα δεις τρεις τρόπους για να το φτιάξεις
Ρόφημα κακάο με βανίλια:
1,5 κ.γ. κακάο σε σκόνη
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
1 φλυτζάνι γάλα ή 1/2 φλυτζάνι γάλα και 1/2 κρέμα γάλακτος
προαιρετικά σιρόπι σφένδαμου, μέλι, στέβια, καστανή ζάχαρη ή όποιο άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας σου
Για το σερβίρισμα προσθέτουμε τρίμμα κουβερτούρας ή σαντιγί
Εκτέλεση:
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε 1/2 φυτζάνι γάλα σκέτο ή 1/4 γάλα με την μισή κρέμα γάλακτος ρίχνουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά. Μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα ζεσταίνεται για δύο λεπτά μετά αποσύρουμε από την φωτιά, και σερβίρουμε.
Ρόφημα κακάο με πορτοκάλι:
1,5 κ.γ. κακάο σε σκόνη
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
1 φλυτζάνι γάλα ή νερό
προαιρετικά σιρόπι σφένδαμου, μέλι, στέβια, καστανή ζάχαρη ή όποιο άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας σου
Εκτέλεση:
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε μία κούπα νερό ή γάλα, ρίχνουμε όλα τα παραπάνω υλικά, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για δύο λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά, βγάζουμε την φλούδα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
Πικάντικο ρόφημα κακάο με μπαχαρικά:
1,5 κ.γ. κακάο σε σκόνη
σκόνη τζίντζερ όσο θέλετε
πιπέρι καγιέν όσο θέλετε
γάλα ή νερό
προαιρετικά σιρόπι σφένδαμου, μέλι, στέβια, καστανή ζάχαρη ή όποιο άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε μία κούπα νερό ή γάλα, ρίχνουμε όλα τα παραπάνω υλικά, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για δύο λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.
Tip: Ρίξε ζεστό νερό στην κούπα σου πριν ρίξεις στο κακάο που έφτιαξες για να διατηρήσει περισσότερη ώρα την ζεστή θερμοκρασία του.