Οκτώβριος 31, 2018
Τι μπορώ να φτιάξω με το χαρούπι και τα προϊόντα του;

Παλαιότερα  οι άνθρωποι δεν γνώριζαν την μεγάλη διατροφή τους αξία και τα χρησιμοποιούσαν  για να ταΪσουν τα ζώα. Σήμερα είναι από τους πιο θρεπτικούς και εκλεπτυσμένους καρπούς της Ελληνικής γης με πολλαπλές χρήσεις στην κουζίνα.  

Τα χαρούπια ειναι καρπός, με σχήμα φασολιού το οποίο εντός του έχει σκληρά κουκούτσια  έχει ευχάριστη γλυκιά γεύση που πλησιάζει την γεύση της σοκολάτας

Με το αλεύρι του φτιάχνουμε όλα τα αρτοπαρασκευάσματα και χρησιμοποιούμε το μέλι του σαν φυσικό γλυκαντικό.  

Χαρούπι ξερό: Είναι τραγανό, γλυκό και αρωματικό. 

Χαρουπάλευρο: Είναι το αλεύρι του χαρουπιού αφού αποξηρανθεί, ψηθεί και γίνει σκόνη. 

Χαρουπόμελο: Το σιρόπι που προκύπτει κατόπιν βρασμού των χαρουπιών. 

 

Συνταγή για  μπισκότα χαρουπιού

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε γιατροί. Τα γραφόμενα στο site μας έχουν συμβουλευτικό απλό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική και επιστημονική άποψη. Συμβουλευτείτε τον ειδικό σας  γιατρό σε θέματα υγείας σας πάντοτε.