Νοέμβριος 09, 2018
Τι είναι η μελάσα και πως την χρησιμοποιώ;

Η μελάσα είναι ένα  σκουρόχρωμο σιροπι, με πηκτή υφή, γλυκόπικρη ιδιαίτερη γεύση και παρασκευάζεται από την επεξεργασία του ζαχαροκάλαμου.   Χρησιμοποιείται στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική ως γλυκαντικό.

Παρακάτω θα δεις τρόπους να την χρησιμοποιείς

  • Αραίωσέ την σε νερό ή ρίξε την σε καφέ, smoothies, σε ροφήματα ταγιών βοτάνων και χυμούς 
  • Φτιάξε μπάρες δημητριακών
  • Ρίξε την στο μούσλι με τα δημητριακά
  • Ρίξε την πάνω σε γιαούρτι, λουκουμάδες, τηγανίτες, παγωτά, κρέπες βάφλες. 
  • Φτιάξε dressings για σαλάτες και μαρινάδες
  • Καραμέλωσε κρεμμύδια
  • Φτιάξε κουλουράκια και μπισκότα
  • Άλλειψέ την σε μία φέτα ψωμιού
  • Φτιάξε μους σοκολάτας
  • Φτιάξε γλυκόξινες σάλτσες ή κόκκινες σάλτσες  bbq για κρεατικά  και πουλερικά 
  • Φτιάξτε  muffns και κέικ.
  • Φτιάξε ψωμί και όλα τα αρτοπραασκευάσματα
  • Φτιάξε μηλόπιτες και στρούντελ
  • Φτιάξε μαρμελάδες

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα μας έχουν καθαρά ενημερωτικό απλό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Δεν έχουν σκοπό ούτε να δώσουν ούτε να ακυρώσουν ιατρικές συμβουλές. Σε προβλήματα υγείας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε.