Νοέμβριος 08, 2018
Πως χρησιμοποιώ τα φυτικά βούτυρα;

Τα φυτικά βούτυρα προέρχονται  από τους καρπούς των φυτών και των φρούτων και χρησιμοποιούνται ευρέως στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική. Είναι αρωματικά, προσφέρουν μεγάλη γευστική απόλαυση και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.  Ορισμένα έχουν ιδιότητες θρέψης του δέρματος και χρησιμοποιούνται  στην παρασκευή  κρεμών, σαπουνιών, λοσιόν και άλλων καλλυντικών.  

Επειδή είναι σε στερεή μορφή, ορισμένα πρέπει να τα λιώσουμε σε μπεν μαρί σε πολύ χαμηλή φωτιά πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Αφού τα λιώσουμε, πολύ γρήγορα θα ξαναπάρουν την στερεή μορφή τους.

Τα βρώσιμα αλείψτε τα σε βάφλες, τηγανίτες, σε διάφορα  αρτοπαρασκευάσματα, σε φρυγανιές και φέτες ψωμί, φτιάξτε muffins, brownies, παγωτά, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, ντιπ, σε smoothies.    

Δείτε τα εδώ:

1. Βούτυρο καρύδας 500ml  ψηλής ποιότητας, βιολογικής γεωργίας το  οποίο παράγεται από την επεξεργασία ολόκληρου του καρπού της.  

2. Βούτυρο κακάο 330ml  βιολογικής γεωργίας από πεπιεσμένους σπόρους κακάο.

3. Βούτυρο καριτέ  150gr  Βούτυρο ενός καρπού  από το αφρικάνικο δέντρο Shea και χρησιμοποιείται μόνο για εξωτερική καλλυντική χρήση

4. Φυστικοβουτυρο 400gr Πολτός φυστικιού από 100% φυστίκια χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλατιού και συντηρητικών. Ελληνικής παραγωγής.

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα μας έχουν καθαρά ενημερωτικό απλό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Δεν έχουν σκοπό ούτε να δώσουν ούτε να ακυρώσουν ιατρικές συμβουλές. Σε προβλήματα υγείας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε.