Ιούνιος 20, 2018
Πως φτιάχνω κινόα

Η λευκή και η κόκκινη κινόα από άποψη διατροφικών οφελειών αλλά και γεύσης δεν διαφέρουν σημαντικά. Απλά επειδή  η κόκκινη κινόα μετά το βράσιμο κρατά το σχήμα της σε αντίθεση με την άσπρη η οποία μετά το βράσιμο ανοίγει, η κόκκινη  είναι ιδανική για  κρύα πιάτα και σαλάτες (πράσινες περισσότερο).  H γεύση της λευκής κινόας ειναι πιο ντελικάτη ενώ της κόκκινης πιο έντονη και πλούσια. 

Αφού την ξεπλύνουμε πολύ καλά, την χρησιμοποιούμε όπως το ρύζι και το κους κους. Την βράζουμε για 15 λεπτά,  προσθέτουμε λαχανικά, μπαχαρικά και ελαιόλαδο και μπορούμε είτε  να την φάμε σκέτη είτε  να συνοδεύσουμε κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, μπιφτέκια.

Την χρησιμοποιούμε για το πρωινό μας γεύμα μαζί  με τα δημητριακά, μπορούμε να φτιάξουμε μπάρες,  να το συμπεριλάβουμε στην γέμιση για γιουβαρλάκια και γεμιστά, να φτιάξουμε σαλάτες με βραστά λαχανικά και ξηρούς καρπούς. 

 

Δείτε εδώ μία συνταγή κινόας με ρεβύθια 

Εδώ μπορείτε να παραγγείλετε κινόα  λευκήκόκκινη, τρίχρωμη σε νιφάδες