Νοέμβριος 15, 2018
Πως φτιάχνουμε σαλέπι

Στο μπρίκι μας ζεσταίνουμε μία κούπα γάλα (με λίγο τζίντζερ και 2 ξυλάκια κανέλας εάν θέλουμε). Μόλις βράσει τότε χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε 2κ.γ. γάλα σε ένα μικρό μπωλάκι. Ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού σαλέπι μέσα στο μπωλάκι και φτιάχνουμε μία μορφή πάστας προσέχοντας να μην σβολιάσει. Εν συνεχεία ρίχνουμε την πάστα που φτιάξαμε στο μπρίκι με το υπόλοιπο γάλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει παχύρευστο ανακατεύοντας συνεχώς.  Σερβίρουμε βάζοντας λίγο κανέλα σε σκόνη από επάνω του εάν επιθυμούμε.

Εδώ μπορείς να  παραγγείλεις   σαλέπι 

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα μας έχουν καθαρά ενημερωτικό απλό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Δεν έχουν σκοπό ούτε να δώσουν ούτε να ακυρώσουν ιατρικές συμβουλές. Σε προβλήματα υγείας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε.