Ιανουάριος 08, 2019
Πως τρώγεται ο λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος είναι ένας  σπόρος με σκληρό περίβλημα, καφέ χρώματος, με ελαφριά  γεύση φουντουκιού και είναι διαθέσιμος ολόκληρος, τριμμένος και αποφλοιωμένος.

Εάν τον προμηθευτείτε αποφλοιωμένο ή σπασμένο, μπορείτε να τον καταναλώσετε οποιαδήποτε στιγμή όπως θέλετε. Εάν τον αγοράσετε ολόκληρο πρέπει να ξέρετε ότι έτσι  ατόφιος είναι δύσπεπτος. Πρέπει είτε να τον αλέσετε στο μούλτι και να τον καταναλώσετε εκείνη την στιγμή, είτε να τον μουλιάσετε από βραδίς για να μαλακώσει και να τον χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα.  Αφού τον ξεπλύνετε, μπορεί να προστεθεί σε μία πληθώρα συνταγών. Να μερικες ιδέες: 

  • Τον ρίχνουμε στο γάλα των δημητριακών με βρώμη το πρωί. 
  • Τον ρίχνουμε σε γιαούρτι με μελι με φρούτα και σπόρους της επιλογής μας.  
  • Τον προσθέτουμε σε πράσινες σαλάτες π.χ. μαζί με σουσάμι, ηλιόσπορο, κουκουνάρια σταφίδες, cranberries. 
  • Φτιάχνουμε smoothies
  • Τον ρίχνουμε σε σούπες
  • Φτιάχνουμε μπάρες δημητριακών
  • Τον προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά και φτιάχνουμε μπιφτέκια ή κεφτέδες.
  • Είτε τον πασπαλίζουμε πάνω από ζύμες είτε τον ρίχνουμε μέσα σε αυτές για να φτιάξουμε πίτες,   ψωμί, μπισκότα, κριτσίνια, κουλούρια, φρυγανιές, παστέλια, κέικ και αρτοπαρασκευάσματα. 

Εδώ μπορείς να παραγγείλεις λιναρόσπορο ολόκληρο και τριμμένο

Εδώ μπορείς να παραγγείλεις λιναρόσπορο αποφλοιωμένο

Εδώ μπορείς να παραγγείλεις έλαιο λιναρόσπορου

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα μας έχουν καθαρά ενημερωτικό απλό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Δεν έχουν σκοπό ούτε να δώσουν ούτε να ακυρώσουν ιατρικές συμβουλές. Σε προβλήματα υγείας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε.