Ιούνιος 20, 2018
Πως ετοιμάζω το τσάι μου;

Χειμώνιασε και ήρθε ο καιρός για ζεστά απολαυστικά ροφήματα τσαγιού! Ξέρεις όμως να το ετοιμάζεις σωστά; Μήπως κάθε ποικιλία τσαγιού θέλει τον τρόπο της; Πόση ποσότητα τσαγιού πρέπει να βάλεις για κάθε κούπα; Πόση θερμοκρασία πρέπει να έχει; Πόση ώρα πρέπει να παραμείνει το τσάι στο ζεστό νερό; 

Ακολούθησε τις παρακάτω απλές οδηγίες και απόλαυσε το τσάι σου καθε στιγμή!

Ιδανικό  είναι να προθερμάνουμε την κούπα που θα χρησιμοποιήσουμε, γεμίζοντάς την με καυτό νερό. Έπειτα, ζεσταίνουμε νερό  (95-100 βαθμούς) το ρίχνουμε στην κούπα, βάζουμε 1/2 κ.γ. τσάι της αρεσκείας μας στα φίλτρα τσαγιού ή στο αυγουλάκι τσαγιού, το ρίχνουμε μέσα στην κούπα  με το ζεστό νερό  και παραμένει μέσα του  για 3-4 λεπτά.

Το μαύρο τσάι είναι ένα δυνατό ρόφημα συγκριτικά με το πράσινο και το λευκό. Εάν το αφήσουμε παραπάνω από 1 λεπτό στο νερό θα γίνει βαρύ και πιο έντονο στην γεύση.    

Το πράσινο και το λευκό τσάι χρειάζονται  να παραμείνουν στο ζεστό νερό 3-4 λεπτά ενώ αν μείνουν παραπάνω θα πικρίσουν και θα γίνουν πιο βαριά γευστικά. Το κόκκινο τσάι  και τα ροφήματα με τα βότανα και τα φρούτα χρειάζονται 5 λεπτά μεσα στο νερό και αν τα μείνουν παραπάνω ώρα θα βγάλουν περισσότερο άρωμα και πιο έντονη γεύση.  Το σουρώνουμε και εαν επιθυμούμε ρίχνουμε μέλι, ζάχαρη ή όποιο άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας μας και είναι έτοιμο! 

Tips:

1. Να χρησιμοποιείς πάντα  φρέσκο νερό και όχι νερό που έχει παραμείνει μέσα στο τσαγιερό σας ή στον βραστήρα ώρες.

2. Εάν πίνεις το τσάι  με γάλα, καλύτερα είναι να το ρίξεις πρώτα στην κούπα. 

3. Μην αφήνεις το σακουλάκι τσαγιού μέσα στην κούπα σας την ώρα που το πίνεις διότι θα αλλοιωθεί κατά πολύ η γεύση  του. 

4. Το μαύρο, πράσινο και λευκό τσάι όταν παραμένουν στο νερό πολύ ώρα γίνονται βαριά και πικρίζουν. 

Δες εδώ την συλλογή μαύρου τσαγιού

Δες εδώ την συλλογή πράσινου τσαγιού

Δες εδώ την συλλογή κόκκινου τσαγιού 

Δες εδώ τα υπόλοιπα τσάγια