Ιούλιος 07, 2016
Οι χρήσεις της σόδας που ίσως δεν ξέρεις!

Προσπαθείς να μειώσεις την χρήση των χημικών καθαριστικών και να βρεις εναλλακτικούς τρόπους στο σπίτι για λόγους υγείας και οικονομίας; Πιστεύεις, ότι προκαλούν διάφορες αλλεργίες και ερεθισμούς στο δέρμα; Τα χημικά προϊόντα καθαρισμού, θεωρούνται ότι  λόγω της τοξικότητάς τους είναι  επικίνδυνα, ιδιαίτερα αν έχεις και μικρά παιδιά. Δεκάδες επιβλαβή συστατικά, κρύβονται μέσα τους που σκοπό έχουν όχι μόνο να καθαρίσουν και να απολυμάνουν, αλλά να επιβαρύνουν και την υγεία και την τσέπη μας.

Γιατί να εκθέτεις το σώμα το δικό σου και της οικογενείας σου σε κινδύνους αφού υπάρχει  η μαγειρική σόδα;  H αλήθεια είναι ότι μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη στο καθημερινό νοικοκυριό και μην ξεχνάς ότι η σόδα μαζί με το πράσινο σαπούνι ήταν τα μοναδικά καθαριστικά για αιώνες. Δες εδώ μερικές από τις δυνατότητές της, 

  1.  Μπορεί να απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές. Αφού πλύνεις καλά το εσωτερικό του ψυγείου σου, βάλε ένα μπωλάκι με σόδα μέσα σε αυτό. Πασπάλισε με σόδα τους κάδους απορριμάτων και θα δεις ότι οι μυρωδιές έχουν εξαφανιστεί.
  2.  Απομακρύνει τις κατσαρίδες: Μόλις τις εντοπίσεις, τότε βάλε ένα μπωλάκι με σόδα και ζάχαρη στο δωμάτιο  και δεν θα τις ξαναδείς.
  3.  Χρήση στο πλυντήριο ρούχων και πιάτων: Η σόδα θα διαλύσει τα άλατα του νερού και δεν χρειάζεται να βάζεις πια αποσκληρηντικό νερού.
  4.  Καθαριστικό γενικής χρήσης για σφουγγάρισμα πατώματος πλακιδίων και μαρμάρων, πλύσιμο νεροχύτη, νιπτίρα
  5.  Μπορεί να μαλακώσει το κρέας, εάν μείνει πασπαλισμένο με σόδα για 2-3 ώρες.
  6.  Μπορεί να ξεβουλώσει τους βουλωμένους σωλήνες του νεροχύτη: Αφού ζεστάνουμε νερό διαλύουμε μέσα σόδα και την ρίχνουμε μέσα στον νεροχύτη.

Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν με ελάχιστο κόστος!

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα μας έχουν καθαρά ενημερωτικό απλό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Δεν έχουν σκοπό ούτε να δώσουν ούτε να ακυρώσουν ιατρικές συμβουλές. Σε προβλήματα υγείας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε.