Νοέμβριος 16, 2018
Μπαχαρικά: ολόκληρα ή τριμμένα;

Τα μπαχαρικά ειναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της μαγειρικής και όλες οι κουζίνες του κόσμου τα χρησιμοποιούν άρδην. Είναι αλήθεια ότι ένα απλό φαγητό μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφωθεί σε ένα έδεσμα με την χρήση των μπαχαρικών και των μειγμάτων τους. Το θέμα όμως ειναι πως πρέπει να τα αγοράζουμε τελικά για να απολαμβάνουμε την μυρωδιά και την γεύση τους στα φαγητά μας;

Όταν τα αγοράζετε σε μορφή σκόνης, σίγουρα ειναι  πιο βολικά, γλιτώνετε χρόνο, τα χρησιμοποιείτε άμεσα και  δεν χρειάζεται να έχετε μύλους. Το πρόβλημα ειναι ότι μετά από  λίγο καιρό, το μοσχομυριστό μπαχαρικό σε σκόνη που αρχικά αγοράσατε από κάποιο μαγαζί, έχει χάσει το άρωμα και την γεύση του. Παρόλο που το τοποθετήσατε σε  σε ένα βαζάκι που να κλείνει αεροστεγώς εκείνο έχει χάσει την έντασή του. Αυτό συμβαίνει γιατί οι σκόνες  όσο παιρνά ο καιρός, ξεθυμαίνουν,   αλλοιώνεται η μυρωδιά και η γεύση τους  εάν μείνουν για καιρό στο ντουλάπι μας.   

Προμηθευτείτε  έναν καλής ποιότητας μυλο και ένα γουδί και προτιμήστε να αγοράσετε  ολόκληρο μοσχοκάρυδο, πιπέρι, κάρδαμο, κόλιανδρο, κύμινο,  τρίφτε τα την ώρα που μαγειρεύετε και δεν θα απογοητευτείτε. Θα ζωντανέψουν και θα απογειώσουν τα φαγητά σας. Διατηρήστε τα στο ψυγείο για να τα προστατέψετε από τα ζωϋφια και εάν περάσουν μήνες από τότε που τα αγοράσατε μην ανησυχείτε καθόλου για την γευστική και αρωματική τους δύναμη.    

Δείτε εδώ την συλλογή των μπαχαρικών μας. 

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε γιατροί. Τα γραφόμενα στο site μας έχουν συμβουλευτικό απλό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική και επιστημονική άποψηΣυμβουλευτείτε τον ειδικό σας  γιατρό σε θέματα υγείας σας πάντοτε.