Απρίλιος 05, 2019
Κανέλα Κεϋλάνης:Πως την ξεχωρίζεις & πως την χρησιμοποιείς

Η κανέλα της Κεϋλάνης έχει ανοιχτό καφετί χρώμα, απαλό, ντελικάτο άρωμα και γλυκιά γεύση. Είναι τυλιγμένη  σε πολλά λεπτά φυλλαράκια, ιδιαίτερα  εύθραυστα που απλά σπάνε με το άγγιγμα των δακτύλων μας.  

Αγαπημένο μπαχαρικό που προσφέρει το  άρωμα και φίνα γεύση της σε πληθώρα συνταγών. Δες παρακάτω πως θα το χρησιμοποιήσεις

  • Φτιάξε ένα ρόφημα με ζεστό νερό, λεμόνι, μέλι και ένα ξυλάκι κανέλας
  • Ετοίμασε ένα ρόφημα πράσινου τσαγιού και ρίξε ένα ξυλάκι της στην κούπα σου την ώρα που το πίνεις. 
  • Ρίξε λίγη τριμμένη κανέλα σε ρυζόγαλο, γιαούρτι με μέλι, μούσλι με δημητριακά
  • Φτιάξε ρόφημα σαλέπι και πασπάλισε την σκόνη της Δες εδώ συνταγή
  • Φτιάξε μία πάστα με σκόνη κανέλας και μέλι και άλειψέ την σε μία φέτα ψωμί. 
  • Αρωμάτισε τον καφέ σου με την σκόνη της
  • Φτιάξε ένα στρούντελ. Φτιάξε ζύμη, άνοιξε  φύλλο και μέσα βάλε μήλα, σταφίδες, καρύδια  ζάχαρη καρύδας και σκόνη κανέλας. Τέλειο θρεπτικό πρωινό!
  • Ρίξε πάνω από φρούτα όπως μήλα ή πάνω σε 2-3 μπανάνες με μέλι και  καρύδια  πασπάλισε με την σκόνη της και ψήσε ελαφρώς. Δες εδώ συνταγή 
  • Ετοίμασε ζεστό κρασί με μπαχαρικά. Βάλε ένα ξυλάκι της μέσα σε  κάθε κούπα και απόλαυσε! δες εδώ συνταγή
  • Φτιάξε ρολλάκια κανέλας. δες εδώ συνταγή
  • Φτιάξε γλυκά και πίτες όπως  μπουγάτσα, φανουρόπιτα  μηλόπιτα, μπακλαβά, κανταϊφι, καρυδόπιτα
  • Ρίξε την σκόνη της σε ζύμες για κέικ, μαφινς, μπισκότα και μουστοκούλουρα 
  • Χρησιμοποίησέ την σε  στιφάδο, μουσακά, κανελόνια, σουτζουκάκια, κιμά για σπαγγέτι, κοκκινιστές σάλτσες.

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα μας έχουν καθαρά απλό ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Δεν έχουν σκοπό ούτε να δώσουν ούτε να ακυρώσουν ιατρικές συμβουλές. Σε προβλήματα υγείας σας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε.