Δεκέμβριος 14, 2018
Αυτά τα μπαχαρικά θα χρειαστείς τα Χριστούγεννα!

Αστεροειδής γλυκάνισος

Το μπαχαρικό αυτό, έχει εντυπωσιακό αστεροειδές σχήμα και είναι το ιδανικό για να διακοσμήσεις το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τα φαγητά με κρέας και τα γλυκά. Με αυτό φτιάξε χριστουγεννιάτικο ζεστό κρασί, αρωματίσε το τσάι, διακόσμησε γιορτινές πιατέλες και καλάθια.  

Είναι το μπαχαρικό που κλέβει την παράσταση στα κοκκινιστά φαγητά και σάλτσες, σε όσπρια, ρύζια, γλυκά του κουταλιού, κρασιά.  Η γεύση του είναι γλυκιά και  θυμίζει τον μάραθο και την γλυκόριζα. Το άρωμά του είναι έντονο  και πολλοί το χρησιμοποιούν ως διακοσμητικό των πιάτων ή των ροφημάτων λόγω του όμορφου σχήματός του. 

Ρίξε 1-2 αστεράκια στα γλυκά του κουταλιού, σε σιρόπια,  σε μαρμελάδες, σε όλα τα κοκκινιστά φαγητά, σε σάλτσες κοκκινιστές, σε όλα τα όσπρια, στα ρύζια, σε σουπες. 

 

Κανέλα

Φτιάξε  τα καθιερωμένα μελομακάρονα, ζεστή σοκολάτα, ζεστό κρασί, κέικ, μάφινς, μπισκότα, κουλούρια. Η αγαπημενη κανέλα χρησιμοποιείται όχι μόνο στην ζαχαροπλαστική αλλά και ως διακοσμητική.  Χρησιμοποίησε τα ξυλάκια της και απλά αντικείμενα που έχεις στο σπίτι μπορούν να μεταμορφωθούν σε χριστουγεννιατικα εντυπωσιακά στολίδια.  Στόλισε  γιορτινές πιατέλες με ποτ πουρί και  κουκουνάρια, φτιάξε στολίδια για το δέντρο, στεφάνια, γούρια, διακόσμησε καλάθια, κεριά και κηροπήγια.  Φτιάξε  δέματα από κανέλες και στόλισε το τζάκι και την κουζίνα σου. 

 

Βανίλια:  

Κόψε με ένα μυτερό μαχαίρι την βανίλια στα δύο και με ένα κουταλάκι πάρε τα παχύρευστα σποράκια της και φτιάξε  με αυτήν ρόφημα σοκολάτας, βασιλόπιτες,  πουτίγκες,  κέικ, κουλουράκια, κρέμες, γλυκές ζύμες, αφεψήματα.  Χρησιμοποίησέ τη βανίλια  για να αρωματίσεις την ζάχαρη. Τοποθετησε 2 κλωρανάκια βανίλιας μέσα στο βάζο που την φυλάς και χρησιμοποιήσε την σε ροφήματα. Με τον ίδιο τρόπο αρωματίσε το τσάι, τογάλα, την λεμονάδα και τους σπιτικούς χυμούς. 

Φτιάξε το δικό σου εκχύλισμα βανίλιας στο σπίτι και χρησιμοποιήστε  το όχι μόνο σε γλυκά και φαγητά αλλά και ως φυσικό αρωματικό χώρου. Ρίξε το σε μπουκάλι ψεκασμού και αρωμάτιστε το χώρο σου φυσικά.  

 

Γαρύφαλλο:

Χρησιμοποίησέ το για να φτιάξεις χριστουγεννιάτικα μπισκότα, μελομακάρονα, κουλουρια, κέικ., μηλόπιτες. Αρωμάτισε  το τσάι και  το ζεστό κρασί καθώς επίσεις, αρωμάτισε τον χώρο σου βράζοντάς τον μαζί με κανέλα και φλούδες πορτοκαλιού.

 

Τζίντζερ:  Φτιάξε τα γνωστά χριστουγεννιάτικα gingerbread cookies, κουλούρια, μπισκότα, κέικ. 

 

Ροζ πιπέρι: 

Έχει έντονο κόκκινο εντυπωσιακό χρώμα  και χρησιμοποίησέ το για να δώσεις  γιορτινή όψη στις σαλάτες, στα ρύζια και στα πιάτα με κρεατικά  

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Οι πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα  μας έχουν καθαρά απλό ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Για προβλήματα υγείας σας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε.